Gasthuis Leeuwenbergh

Gasthuis Leeuwenbergh heeft in de  loop der eeuwen verschillende functies gehad. Oorspronkelijk werd het karakteristieke pand in 1567 gesticht uit de nalatenschap van de Utrechtse patriciërsdochter Agnes van Leeuwenberch. Destijds diende het gebouw als pesthuis, een ziekenhuis waarin lijders aan de zwarte builenpest werden verpleegd. Tijdens de Franse bezetting in 1672 werd het gebouw gebruikt als militair hospitaal. Niet lang daarna, in 1678, werd het door brand verwoest, om later weer te worden herbouwd. Onder dreiging van de Franse Revolutie werd het gasthuis in 1793 gevorderd door het stadsbestuur en omgebouwd tot kazerne. Opnieuw bezetten de Fransen de stad en namen bezit van het pand. Zo was de lijfwacht van koning Lodewijk Napoleon er gehuisvest. In 1845 stond het stadsbestuur het gebouw af aan de Universiteit voor gebruik als scheikundig laboratorium. In 1930 verliet de universiteit het gebouw en kreeg het de functie van kerk. Tot 2004 had de “Leeuwenbergh gemeente” het gebouw in gebruik waarna het de huidige functie van concertzaal en evenementenlocatie kreeg.

Congressen, presentaties, seminars, workshops
Gasthuis Leeuwenbergh leent zich uitstekend voor diverse opstellingen, zoals theater-, lagerhuis- en cabaretopstelling. De  plenaire zaal beschikt over de nieuwste technische voorzieningen voor sprekers, optredens en presentaties en biedt in theateropstelling plaats aan 250 gasten. De comfortabele, moderne stoelen in combinatie met de historische entourage geven de zaal een sfeervolle ambiance. De mogelijkheden om met licht extra sfeer te creëren zijn onbegrensd.

Festivals en manifestaties
De flexibele mogelijkheden qua zaalopstelling maken de ruimte zeer geschikt voor debatavonden, modeshows, concerten en andere manifestaties.

Diners en ontvangsten
Lange tafels, ronde tafels of loungeopstelling, het gebouw is in te richten voor alle soorten diners en ontvangsten. Recepties of borrels kunnen plaatsvinden in de foyer in het souterrain en in de grote zaal, al naar gelang de behoefte.

Beurzen en exposities
Door de theateropstelling te verwijderen ontstaat een vloeroppervlak van 500 m2 dat bijzonder goed gebruikt kan worden voor (kleine) beurzen en exposities.

Recepties en jubilea
Gasthuis Leeuwenbergh is ook geschikt voor het vieren van een stijlvol feest of receptie, zowel in de zaal, in de foyer of bij mooi weer op de binnenplaats. Catering Oud London zorgt voor de juiste setting en neemt (bijna) alle zorgen uit handen.

Bruiloften
De monumentale entourage op een steenworp afstand van de Dom maakt Gasthuis Leeuwenbergh een unieke en gewilde plek voor huwelijksvoltrekkingen en bruiloftsfeesten. Indien gewenst kan het indrukwekkende orgel gebruikt worden.

Uitvaarten en condoleances
Het komt steeds vaker voor dat families kiezen voor een niet standaard uitvaartlocatie. Gasthuis Leeuwenbergh biedt ruimte voor een bijzondere uitvaart en/of condoleance. De gebrandschilderde ramen en het orgel geven de ruimte een plechtige, contemplatieve ambiance.

Evenementen
Naast locatie voor zakelijke en particuliere evenementen is Gasthuis Leeuwenbergh vooral bekend en geliefd als concertpodium voor klassieke muziek, jazz, pop en andere “kleinkunst”. In de jaren 2008 – 2014 fungeerde Leeuwenbergh als “kleine zaal” voor Muziekcentrum Vredenburg (thans TivoliVredenburg). Vele bekende artiesten uit binnen- en buitenland traden er reeds op. De akoestische eigenschappen van de zaal zijn geoptimaliseerd met speciale panelen waardoor akoestische muziek uitstekend tot zijn recht komt.

Capaciteit
Gasthuis Leeuwenbergh bestaat uit een twee beukige ruimte en een souterrain en kan 400 gasten ontvangen. Eén beuk is  standaard ingericht in theateropstelling en bevat als plenaire zaal 250 stoelen en een verhoogd podium. Om het zicht op het podium te optimaliseren zijn de stoelen achterin de zaal op een verhoging geplaatst. De andere zijbeuk is flexibel in te richten en standaard voorzien van een verrijdbaar cateringmeubel en statafels. In het souterrain bevinden zich een ontvangstruimte met bar, toiletten, garderobe en twee ruime (artiesten-)kamers met lockers.

Gasthuis Leeuwenbergh

Servaasbolwerk 1a
3512 NK Utrecht
T: 0343 491341
F: 0343 491244
info@cateringoudlondon.nl