Gasthuis Leeuwenbergh

Gasthuis Leeuwenbergh heeft in de  loop der eeuwen verschillende functies gehad. Oorspronkelijk werd het karakteristieke pand in 1567 gesticht uit de nalatenschap van de Utrechtse patriciërsdochter Agnes van Leeuwenberch. Destijds diende het gebouw als pesthuis, een ziekenhuis waarin lijders aan de zwarte builenpest werden verpleegd. Tijdens de Franse bezetting in 1672 werd het gebouw gebruikt als militair hospitaal. Niet lang daarna, in 1678, werd het door brand verwoest, om later weer te worden herbouwd. Onder dreiging van de Franse Revolutie werd het gasthuis in 1793 gevorderd door het stadsbestuur en omgebouwd tot kazerne. Opnieuw bezetten de Fransen de stad en namen bezit van het pand. Zo was de lijfwacht van koning Lodewijk Napoleon er gehuisvest. In 1845 stond het stadsbestuur het gebouw af aan de Universiteit voor gebruik als scheikundig laboratorium. In 1930 verliet de universiteit het gebouw en kreeg het de functie van kerk. Tot 2004 had de “Leeuwenbergh gemeente” het gebouw in gebruik waarna het de huidige functie van concertzaal en evenementenlocatie kreeg.

Verbouwing Gasthuis Leeuwenbergh
Vanaf januari 2019 is de Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel de nieuwe eigenaar van Gasthuis Leeuwenbergh. In 2019 zal in het gebouw een verbouwing plaatsvinden, waardoor de gebruiksmogelijkheden zeer beperkt zullen zijn.
Voor meer informatie en vragen met betrekking tot alternatieve locaties die geschikt zijn voor uw bijeenkomst neemt u contact op met Catering Oud London 0343 491341 of per email catering@cateringoudlondon.nl.

Gasthuis Leeuwenbergh

Servaasbolwerk 1a
3512 NK Utrecht
T: 0343 491341
F: 0343 491244
info@cateringoudlondon.nl

De website www.cateringoudlondon.nl gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.Accepteren Meer informatie